Kotli na drva

Kotli na drva ponujajo varčen način ogrevanja vašega doma. Kotli na drva morda res predstavljajo malo višjo začetno investicijo vendar se vam bo ta nakup že v parih letih obrestoval saj boste pri ogrevanju prihranili ogromno denarja.

Kotli na pelete

Kotli na pelete imajo pri ogrevanju ogromen izkoristek toplotne energije. Zaradi tega izkoristka je kotel na pelete energijsko bolj varčen od drugih peči. Kotli na pelete vam zato pri ogrevanju prihranijo ogromno denarja, ki bi ga sicer porabili pri drugih pečeh oz. kotlih.

Kombinirani kotli

Kombinirani kotli so ena izmed sodobnih rešitev, ki omogoča popolno prilagodljivost glede na vaše potrebe, cene energentov in ostale okoliščine. Kombinirani kotli imajo dve ločeni zgorevalni komori, ki omogočata kurjenje dveh različnih tipov energentov. Ključne prednosti tovrstnega tipa ogrevanja so visoki izkoristki, maksimalno udobje ter nizke emisije CO2. V naši ponudbi lahko izbirate med najsodobnejšimi rešitvami priznanih blagovnih znamk, ki vlagajo v razvoj in neprestano izpopolnjujejo delovanje kotlov.

Kotli na sekance

Ogrevanje je cenejše, ker je narejeno iz ostankov lesa, ki nastanejo pri podiranju dreves. Sekanci so lokalno dostopni in niso odvisni od nihanj cen nafte ali plina. Lesno gorivo je CO2 nevtralno.

Kotli na olja

Oljni kotli so idealna rešitev, kadar želite popolnost svojega doma dopolniti še z varčnim, enostavnim in avtomatskim ogrevalnim sistemom. Z oljnimi kotli boste lahko brezskrbno ogrevali skozi celo leto in hkrati uživali v popolnem udobju. Če ste stroškovno osveščeni in želite izkoristiti prednosti energije olja za svojo lastno porabo, potem je kotel na olje prava izbira.

Kotli na plin

Plinski kotli vam bodo s svojo majhnostjo in visokimi izkoristki prihranili prostor in denar saj zagotavljajo nizko porabo energenta. S prilagajanjem vremenskim spremembam pa bodo plinski kotli poskrbeli, da bo vaš dom vedno prijetno topel.

Etažni kotli

Etažni kotli so namenjeni montaži in uporabi v nepodkletenih stanovanjskih hišah in stanovanjskih blokih, kjer ni centralnega ogrevanja in ni mogoče inštalirati klasične kotlovnice.

Uplinjevalni kotli na polena

Lesni uplinjevalni kotel je izdelan popolnoma drugače kot navadni kotel na drva. Princip izgorevanja temelji na uplinjanju lesa pri visokih temperaturah (pirolizi). Izgorevanje lesnega plina omogoča ventilator, ki vleče primarni zrak v izgorevalno komoro in sekundarni zrak skozi posebne šobe. Tak izgorevalni sistem je zelo ekonomičen, saj omogoca prihranek na kurivu za okrog 40 %.

Vas zanima več?

Lahko se dobimo na kavi in pogovorimo o vaših željah.

Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca in se posvetujte z našimi strokovnjaki. Če želite takojšnji odgovor, pa nas pokličite
na številko 041 785 680.