Kamini na drva

Kamin je že vrsto let priljubljen element bivalnih prostorov. Prostoru vdahne domačnost in mnogokrat predstavlja središče doma. Prasketanje ognja in toplota, ki jo oddaja, vnaša v dom udobje, toplino in sprostitev. Poleg prijetnega počutja pa je kamin tudi alternativen ali dodaten vir ogrevanja, sploh v predhodnih obdobjih.

Kaminske peči na drva

Kaminska peč nam prav tako služi kot okras prostora in ogrevanja le tega. Prednost kaminske peči je v tem, da v kolikor že imamo dimnik, le postavimo na željeno mesto in jo povežemo z dimnikom. Glede na našo ogromno ponudbo peči (proizvajalcev, modelov), boste zlahka našli model, ki vam ustreza.

Kaminske peči na pelete

Peč na pelete je prav gotovo zelo ugodna rešitev, s katero lahko zagotovimo dodatno ogrevanje. Peči na pelete pa lahko namestimo tudi kot glavni vir ogrevanja našega doma. Ogrevanje s pomočjo peči na pelete je energetsko učinkovito, ugodno ter ekološko. Z razvojem kaminskih peči na pelete je bil narejen narejen velik korak naprej glede prijaznosti do uporabnika.

Kamini z vodnim registrom

Kaminske peči z vodnim registrom

Kaminske peči z zračnimi razvodi

Je najhitrejši način ogrevanja. Za toplozračni način ogrevanja se običajno odločajo stranke, ki imajo namen uporabljati kamin v prehodnih obdobjih, stranke, ki želijo ogrevati večje število prostorov ali za ogrevanje počitniških enot, kjer se izkoristi prednost hitrega ogrevanja cele bivalne prostornine.

Lončeni kamini in peči

Lončene peči zaradi svoje značilne velike akumulacijske sposobnosti lahko ogrejejo velik del bivalnega prostora ob majhni porabi drv. Zgrajena so tako, da s kurjenjem 1 x dnevno vzdržujejo toploto preko celega dne. Kurišče lončene peči je zaprto, dimni plini pa na poti po dimnih kanalih obzidanih s šamotom skozi pečnice oddajajo toploto.

Vas zanima več?

Lahko se dobimo na kavi in pogovorimo o vaših željah.

Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca in se posvetujte z našimi strokovnjaki. Če želite takojšnji odgovor, pa nas pokličite
na številko 041 785 680.