Inverterske klimatske naprave so primerne tudi za ogrevanje v prehodnem obdobju.

Klimatske naprave se poleti uporabljajo za hlajenje in razvlaževanje toplega in vlažnega zraka, v prehodnih sezonah in pozimi pa tudi za ogrevanje.

Če za ogrevanje prostora uporabljamo izključno samo klimatsko napravo, potem je pomembno vedeti, da pri zimskih zunanjih temperaturah -10 °C ali celo -15 °C brez podpore glavnega ogrevalnega sistema niso primerne. Odvisno je tudi od kvalitete naprave in klimatskih razmer.

Invertersko delovanje

Razlika med navadno in invertersko klimatsko napravo je v delovanju kompresorja. V INVERTER klimatski napravi se lahko vrtljaji v kompresorju poljubno spreminjajo od približno 20 do 160 % nominalnega števila vrtljajev, kar pomeni, da inverter lahko deluje v širokem razponu moči, kot mu to narekujejo trenutne potrebe. Kompresor navadne klimatske naprave lahko deluje s 100 % ali pa stoji.

Inverter klimatska naprava ima mikroračunalnik tudi v zunanji enoti s katerim natančno krmili delovanje kompresorja v vsakršnem možnem trenutku glede na dane delovne pogoje, ki pa se razlikujejo med seboj tako kot vreme. Navadna klimatska naprava nima v zunanji enoti nikakršne inteligence.

Inverter hitreje ohladi ali ogreje prostor na željeno temperaturo, ker enostavno s frekvenčnim regulatorjem zviša vrtljaje kompresorja.

Za vzdrževanje stalne temperature v že ohlajenem ali ogretem prostoru je navadno potrebna znatno manjša moč od nominalne moči klimatske naprave. Navadna klimatska naprava se zato vklaplja in izklaplja, inverter klimatska naprava pa je sposobna znižati vrtljaje kompresorja in s tem zmanjšati moč hlajenja kar zmanjšuje verjetnost prehladov in glavobolov ter tako pripomore k bolj zdravemu ohlajanju

Vas zanima več?

Lahko se dobimo na kavi in pogovorimo o vaših željah.

Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca in se posvetujte z našimi strokovnjaki. Če želite takojšnji odgovor, pa nas pokličite
na številko 041 785 680.