Lesene fasade, terase, obloge in ograje

Vsak projekt lesene fasade, terase ali ograje je unikaten. Les je naravni material, ki doda toplino in domačnost in je ob pravilni izbiri kvalitete ter pravilni montaži, obstojen in hvaležen.

Ob izbiri prve kvalitete avtohtonega sibirskega macesna ali eksotičnih lesov, ne potrebuje vzdrževanja. Če med montažo poskrbimo, da na lesu ne zastaja voda, lahko na hiši nedotaknjeno zdrži celo generacijo.

Največkrat se za lesene fasade oziroma zunanje opažne obloge uporablja les sibirskega macesna in smreke. Sicer v Sloveniji raste kakovosten alpski macesen, vendar je ta les nepredvidljiv zaradi izločanja smole. Za fasade lahko uporabimo tudi termično modificiran les smreke, topola ali jesena. Za pohodne površine so pa boljši trši lesovi, kot sta hrast, jesen. Če želimo ohraniti naravno barvo lesa, pa ga je treba ustrezno pobarvati, kar velja za vse drevesne vrste.

Izvedba pomembnejša kot vrsta lesa

Obstojnost lesene fasade je odvisna od več dejavnikov. Na splošno se življenjska doba lesene fasade ocenjuje na 30 let, kar je primerljivo tudi s klasično fasado, vendar strokovnjaki za lesene fasade poudarjajo, da lahko takšna fasada zdrži tudi sto let in več. Bolj kot sam les je za trajnost lesene fasade pomembno, kako je načrtovan objekt predvsem zaradi zasščite fasade pred dežjem. Če je lesena fasada kakovostno izdelana, bo vzdržala več generacij.

Hiša toplote zagotavljamo dolgoletno brezskrbno uporabo, saj pri izdelavi uporabljamo le prvovrsten les in prisegamo na timsko delo izkušene ekipe strokovnjakov, ki se posveti vsakemu detajlu. Ponosni smo na lasten razvoj, za katerim stojijo mojstri z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem.

Lesene terase 4
Lesene terase 3
Lesene terase 2
Lesene ograje 3
Lesene ograje 2
Lesene ograje 1
Lesene ograje 1
Lesene fasade 7
Lesene fasade 6
Lesene fasade 5
Lesene fasade 4
Lesene fasade 3
Lesene fasade 2
Lesene fasade 1
Lesena korita 1

Vas zanima več?

Lahko se dobimo na kavi in pogovorimo o vaših željah.

Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca in se posvetujte z našimi strokovnjaki. Če želite takojšnji odgovor, pa nas pokličite
na številko 041 785 680.

  Talno gretje

  Sevalni paneli oz. infrardeče ogrevanje ponujajo cenovno izjemno varčno alternativo klasičnemu ogrevalnemu sistemu.

  Kamini in peči

  Kamin je že vrsto let priljubljen element bivalnih prostorov.

  Voda / voda

  Najpogostejša izbira je toplotna črpalka voda-voda, ki izkorišča toploto podtalne vode.

  Klimatske naprave

  Inverterske klimatske naprave so poleg hlajenja primerne tudi za ogrevanje v prehodnem obdobju.

  Električni sevalni IR paneli

  Sevalni paneli oz. infrardeče ogrevanje ponujajo cenovno izjemno varčno alternativo klasičnemu ogrevalnemu sistemu.

  Kaminski vložki

  Kaminski vložek je srce kamina, ki krasi vaš dom in ga naredi bolj prijetnega za bivanje.

  Štedilniki

  Štedilniki na drva so multi-funkcionalne naprave za ogrevanje našega doma, na kateri lahko kuhamo ali pečemo v za to namenjeni pečici.

  Letne kuhinje in pizza peči

  Kuhanje na prostem je že dolgo priljubljeno, tako da razmišljanje o kuhinji na vrtu ni novo, postala pa je del celostne zasnove vrta.

  Zrak / voda

  Kakovostna naprava za ogrevanje sanitarne vode ali celotnega objekta je tudi toplotna črpalka zrak-voda, ki izkorišča toploto zraka.